Friday, September 19, 2008

~hari Jumaat...permulaan weekend..~

Assalamualaikum semua..
salam hari Jumaat...penghulu segala hari.harap semua sihat2 belaka..

saya sebetulnya tengah siap2 mau ke kelas nih...tapi rasa mcm awal lagi, so saya online la kejap, baca2 suratkabo..baca2 blog..pastu trusla update kan...dh 3 hari saya tak update..

Skarang ni tengah posting Oncology...saya tak suka...sbb kesian tengok patient2 yang kesedihan, ketakutan dan kerisauan menanti keputusan sebenar penyakit diorang...kt ukraine, pesakit cancer tak akan diberitahu diorang ada cancer....so sometimes bile time tanya2 patient tu, saya dapat rasakan betapa mereka cuba men'deny' sehabis-habisnya sekiranya ditanya berkaitan penyakit mereka tu...seboleh-bolehnya diorang akan cerita tentang sakit2 diorang yang lain mcm sakit jantung ke,diabetes ke...kalau tanya pasal organ yang kene cancer tuh, 'vseoooo normalnaaa' lah jawabnya...(semuaa normal...) siannn....diorang sangat2 berharap yang sakit diorang bukanlah barah... owh, harini masuk operation room, patient breast cancer...

weekend dh tiba....kerja part time saya pun bermulalah....hehe.
pertamanya, saya & yanti perlu menyiapkan satu batch cupcakes yang dipesan oleh teman baik adik saya...malam ni akan diadakan sambutan hari lahir buah hatinya...so pulang dari kelas petang nanti kami harus cepat2 berkerah tenaga...mujur kek dah disiapkan malam tadi...tinggal nak hias ajelah nanti...

okeh..nanti saya sambung lagi cerita kerja part time saya nih...dah lewat plak nk ke kelas nih...

bye semuaa...
wassalam..

6 orang sudah komen yek?:

lily lotus said...

sian pesakit2 tu kan..

puterikurekure said...

selamat masak2 ye. selamat berpuasa dan berbuka!

:)

PrinCeSS said...

kesian kan kat pesakit2 cancer nie.
kalau maya la, mesti rasa x sampai hati nak tgk muke dorg..
selamat berpart-time!

fellow said...

wahh..pinknye...

zeti said...

oncology..? wah, new info bg akak ;) dewi, x de ke pic cupcake yg dewi buat? akak nk tgk bole?

:)

uShop said...

ntoh le..kami mahu gambar2 kek n ape saje yg dewi buat!! haha

 
Template by suckmylolly.com